Przepis na lody Ice Pops z białą herbatą Mango Orange

Pokonaj letnie upały przy pomocy orzeźwiających lodów Ice Pops! Połączenie subtelnego bukietu smaków i aromatów białej herbaty ze słodyczą mango i kokosa tworzy mrożony deser o tropikalnym charakterze. Dodatek wódki nadaje lodom wyrazistości i podkreśla ich delikatny, owocowy smak.

Lody Ice Pops, które są pełne owocowej dobroci, idealnie sprawdzą się podczas letnich wieczorów spędzanych w gronie przyjaciół!

 

Jakie składniki są potrzebne do przygotowania lodów?

2 torebki herbaty Basilur White Tea Mango Orange

3 szklanki wody

1 szklanka zimnej wody kokosowej

¾ szklanki - 1 szklanka syropu cukrowego

1 szklanka wódki

1 szklanka soku pomarańczowego

½ szklanki soku z limonki

Skórka z 2 limonek

1 - 2 szklanki mrożonego, pokrojonego w kostkę mango

 

Zdjęcie przedstawiające orzeźwiające lody Ice Pops z dodatkiem mango, pomarańczy i białej herbaty.

                       

W jaki sposób przygotować lody Ice Pops z dodatkiem herbaty Mango Orange?

  1. Zacznij od zaparzenia herbaty. Zagotuj wodę, zalej nią torebki herbaty i odstaw na około 7-8 minut.
  2. Podczas wyciągania torebek herbaty z naczynia, delikatnie je wyciśnij, aby wydobyć z nich pełnię smaku.
  3. Do zaparzonej herbaty dodaj zimną wodę kokosową, a następnie wstaw naczynie do lodówki, aby mieszanka całkowicie ostygła.
  4. Do dzbanka wlej wódkę, syrop cukrowy, sok z limonki i pomarańczy, a potem wrzuć skórkę z limonki. Całość wymieszaj.
  5. Wyjmij herbatę z lodówki i wlej ją do mieszanki w dzbanku. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Przygotuj torebki na lody.
  7. Do każdej torebki dodaj łyżkę pokrojonego w kostkę mango i zalej je mieszanką herbaty.
  8. Wsadź lody do zamrażalnika na około 12-24 godziny. Trzymaj je w zimnym miejscu tak długo, aż całkowicie zamarzną.

Gotowe!

 

Uwaga!

Jeśli chcesz, możesz w dosyć prosty i szybki sposób przygotować syrop cukrowy w domu.

  1. Do garnka wrzuć cukier i wlej wodę w proporcji 1:1.
  2. Umieść garnek na małym ogniu i gotuj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. W międzyczasie zamieszaj kilka razy mieszankę.
  3. Ostudź syrop.
  4. Po wystygnięciu przelej syrop, np. do szklanej butelki. Syrop cukrowy najlepiej przechowywać w lodówce.

 

Mango Orange z kolekcji White Tea

Biała herbata ekspresowa Basilur Mango Orange z dodatkiem aromatu mango i pomarańczy w ozdobnym opakowaniu.

Zachwycające połączenie subtelności białej herbaty z soczyście owocowymi nutami!

Mango Orange skomponowano z listków białej herbaty cejlońskiej, które zostały połączone z aromatami mango i pomarańczy. Taka kombinacja składników tworzy delikatny słodko-cytrusowy napar o cudownym, egzotycznym zapachu.

Ekspresowe torebki zapewniają szybkie i wygodne zaparzenie herbaty.


Starszy post Nowszy post