Nasza historia
Założycielem marki Basilur Tea jest dr Gamini Abeywickrama, człowiek z wieloletnim doświadczeniem w produkcji i eksporcie najwyższej jakości herbaty cejlońskiej. Ideą, która przyświecała dr. Gaminiemu, było podarowanie całemu światu skarbu, jakim jest herbata cejlońska. Zależało mu jednak, by podejść do tego w szczególny sposób. Pragnął, by herbata stała się czymś więcej niż tylko napojem - by stała się przeżyciem.
Dlatego nawiązał współpracę z p. Andreyem Mareevem, wiodącym dyrektorem kreatywnym, którego niezwykłe zdolności obdarzyły świat jednymi z najlepszych projektów i wzorów, jakie widział przemysł herbaciany. Dzięki tej współpracy narodziła się herbata Basilur!
W Basilur dumą napawa nas najwyższa jakość herbaty cejlońskiej i oferowanych przez nas unikalnych produktów, które były starannie dopracowywane przez blisko dekadę. Dzięki najnowocześniejszej technologii, kreatywności oraz ciągłym badaniom i rozwojowi nasze produkty są prawdziwym uosobieniem luksusu. To bezkompromisowe podejście do procesu jakości i najnowocześniejszy zakład produkcyjny sprawiły, że nasza marka może poszczycić się szeroką gamą herbat eksportowanych do krajów na całym świecie. Dzięki nieustannym innowacjom, wyjątkowym opakowaniom i kompozycjom herbacianym, nasze produkty stały się ekskluzywną ofertą na skalę światową, co potwierdza rosnąca liczba wyróżnień i nagród.
Wierzymy, że doświadczenie picia herbaty powinno być codzienną celebracją i radosnym wydarzeniem, które łączy rodzinę i przyjaciół. Każda z naszych herbat odzwierciedla ideę pięknych chwil w gronie tych, których kochasz najbardziej.
Oferujemy szeroką gamę herbat na każdą okazję i porę roku.
Mieszanki Basilur są cenione przez koneserów za unikalność, różnorodne nuty smakowe i bogate aromaty. Wybieraj wśród wyrazistych, mocnych herbat, delikatnych, wysokogórskich kompozycji i wielu innych, niezliczonych odmian, które są najcenniejszymi darami natury!
Nasz nowoczesny zakład produkcyjny
W Basilur jakość herbaty, którą dostarczamy naszym klientom, jest dla nas najwyższym priorytetem.
Dlatego zadbaliśmy o to, by nasz zakład produkcyjny, który znajduje się na Cejlonie,
był najnowocześniejszym obiektem gwarantującym spełnienie najbardziej restrykcyjnych wymagań jakościowych, sanitarnych i higienicznych.
Położony na rozległej działce o powierzchni 6 akrów otoczony jest bujną zielenią,
co sprawia, że nasi pracownicy mają wyjątkowe środowisko pracy.
Kim jesteśmy?
Jesteśmy zorientowaną na jakość firmą z manufakturą zlokalizowaną w Kelaniya
na Sri Lance. Nasz zakład jest wyposażony w najnowszą technologię, a zespół składa się
z doświadczonych specjalistów. Nieustannie kierujemy się najlepszymi praktykami branżowymi, by maksymalizować standardy produkcji.
Oprócz degustatorów herbaty premium i najnowocześniejszego zakładu, posiadamy zaplecze laboratoryjne, które czuwa nad bezpieczeństwem wyrobu produktów.
Basilur nieprzerwanie wprowadza pionierskie rozwiązania do przemysłu herbacianego
na całym świecie.