Jak zrobić jesienną herbatę z jabłkiem i cynamonem?

Jabłka i cynamon stanowią niekwestionowane hity jesieni. Dlatego też dzisiaj przedstawimy niezwykły, sezonowy przepis z ich udziałem.

Rozsiądź się wygodnie z kubkiem, ulubioną książką, filmem czy serialem i ciesz się smakiem rozgrzewającego naparu o korzenno-owocowym smaku!

Jakie składniki są potrzebne do zaparzenia jesiennej herbaty?

  • 2 łyżeczki liściastej herbaty Basilur Autumn Tea
  • 1 jabłko
  • 2 szklanki wody
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżka miodu

Jak zaparzyć jesienną herbatę?

  1. Umyj i obierz jabłko. Następnie pokrój je na małe kawałki.
  2. Wlej do rondelka wodę. Wrzuć do niej kawałki jabłka, cynamon i liście herbaty.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
  4. Po zagotowaniu, przelej herbatę do szklanki.
  5. Dodaj miód i ciesz się smakiem rozgrzewającego, jesiennego naparu!

Starszy post Nowszy post