Jak przygotować jesienną herbatę z jabłkiem i cynamonem?

Jabłka i cynamon stanowią niekwestionowane hity jesieni. Słodycz owocu i słodko-pikantne nuty przyprawy stanowią wyśmienity dodatek do mocnej, rozgrzewającej herbaty, która doskonale sprawdzi się podczas wietrznych, deszczowych dni. Z tej okazji przygotowaliśmy przepis na sezonową herbatę, która zaledwie po kilku łykach zniweluje nieprzyjemne uczucie zimna!

 

Rozsiądź się wygodnie z kubkiem, ulubioną książką, filmem czy serialem i ciesz się smakiem rozgrzewającego naparu o korzenno-owocowym smaku!

 

 

Jakie składniki są potrzebne do przygotowania jesiennej herbaty?

3 łyżeczki herbaty Basilur Autumn Tea

1 jabłko

1 laska cynamonu

2-3 gwiazdki anyżu

1 łyżeczka miodu

 

W jaki sposób przygotować rozgrzewającą herbatę z dodatkiem jabłka i cynamonu?

  1. Umyj i obierz jabłko. Następnie pokrój je na małe kawałki.
  2. Wlej do rondelka wodę. Wrzuć do niego liście herbaty, kawałki jabłka, gwiazdki anyżu i cynamon.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
  4. Po zagotowaniu, przelej herbatę do szklanki.
  5. Na koniec, dodaj do szklanki łyżeczkę miodu.

 

Gotowe.

Rozgrzewający, jesienny napar przygotujesz zaledwie w kilkanaście minut!

 

Autumn Tea z kolekcji Four Seasons

Czarna herbata liściasta Basilur Autumn Tea z aromatem syropu klonowego zapakowana w ozdobną puszkę.

To herbata, która stanowi esencję smaków i aromatów powszechnie kojarzonych z jesienią!

Autumn Tea podbije podniebienia miłośników mocnych, palonych nut, przez które przebija się subtelna karmelowo-miodowa słodycz. Ta unikatowa kombinacja smaków powstała za sprawą połączenia liści czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim oraz aromatem syropu klonowego.


Starszy post Nowszy post