
Jabłka i cynamon stanowią niekwestionowane hity jesieni. Dlatego też dzisiaj przedstawimy niezwykły, sezonowy przepis z ich udziałem.
Rozsiądź się wygodnie z kubkiem, ulubioną książką, filmem czy serialem i ciesz się smakiem rozgrzewającego naparu o korzenno-owocowym smaku!
Jakie składniki są potrzebne do zaparzenia jesiennej herbaty?
- 2 łyżeczki liściastej herbaty Basilur Autumn Tea
- 1 jabłko
- 2 szklanki wody
- 1 laska cynamonu
- 1 łyżka miodu
Jak zaparzyć jesienną herbatę?
- Umyj i obierz jabłko. Następnie pokrój je na małe kawałki.
- Wlej do rondelka wodę. Wrzuć do niej kawałki jabłka, cynamon i liście herbaty.
- Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
- Po zagotowaniu, przelej herbatę do szklanki.
- Dodaj miód i ciesz się smakiem rozgrzewającego, jesiennego naparu!