Jabłka i cynamon stanowią niekwestionowane hity jesieni. Słodycz owocu i słodko-pikantne nuty przyprawy stanowią wyśmienity dodatek do mocnej, rozgrzewającej herbaty, która doskonale sprawdzi się podczas wietrznych, deszczowych dni. Z tej okazji przygotowaliśmy przepis na sezonową herbatę, która zaledwie po kilku łykach zniweluje nieprzyjemne uczucie zimna!
Rozsiądź się wygodnie z kubkiem, ulubioną książką, filmem czy serialem i ciesz się smakiem rozgrzewającego naparu o korzenno-owocowym smaku!
Jakie składniki są potrzebne do przygotowania jesiennej herbaty?
3 łyżeczki herbaty Basilur Autumn Tea
1 jabłko
1 laska cynamonu
2-3 gwiazdki anyżu
1 łyżeczka miodu
W jaki sposób przygotować rozgrzewającą herbatę z dodatkiem jabłka i cynamonu?
- Umyj i obierz jabłko. Następnie pokrój je na małe kawałki.
- Wlej do rondelka wodę. Wrzuć do niego liście herbaty, kawałki jabłka, gwiazdki anyżu i cynamon.
- Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
- Po zagotowaniu, przelej herbatę do szklanki.
- Na koniec, dodaj do szklanki łyżeczkę miodu.
Gotowe.
Rozgrzewający, jesienny napar przygotujesz zaledwie w kilkanaście minut!
Autumn Tea z kolekcji Four Seasons
To herbata, która stanowi esencję smaków i aromatów powszechnie kojarzonych z jesienią!
Autumn Tea podbije podniebienia miłośników mocnych, palonych nut, przez które przebija się subtelna karmelowo-miodowa słodycz. Ta unikatowa kombinacja smaków powstała za sprawą połączenia liści czarnej herbaty cejlońskiej z krokoszem barwierskim oraz aromatem syropu klonowego.