Jak upiec angielskie, maślane ciasteczka?

Czy jesteś gotowy na zorganizowanie popołudniowego podwieczorku w gronie rodziny i przyjaciół? Jesteśmy tutaj, aby sprawić by przyjęcie stało się jeszcze bardziej wyjątkowe! A to wszystko za sprawą klasycznego, angielskiego przysmaku, który można przygotować w niecałą godzinę.

Żadne wydarzenie herbaciane nie może się odbyć bez pysznych, maślanych ciasteczek!

Zabierzmy się do pieczenia!

Co jest potrzebne do upieczenia maślanych ciastek?

  • 2 szklanki lub 300 g zwykłej mąki (plus dodatkowa ilość do oprószenia blachy do pieczenia)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 szklanka lub 250 ml maślanki (plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu bułeczek)

Jak upiec ciasteczka?

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Posyp blaszkę do pieczenia mąką i odłóż ją na bok.
  3. Następnie dobrze przesiej mąkę i proszek do pieczenia, aby się dobrze zmieszały.
  4. Wsyp mieszankę mąki do miski i dodaj sól.
  5. W osobnej misce wymieszaj maślankę z syropem klonowym.
  6. Połącz mieszankę mąki z mieszanką maślanki. Dobrze je ze sobą wymieszaj.
  7. Posyp blat mąką i przenieś na niego ciasto.
  8. Ugniataj je przez około 10-15 minut lub do momentu, aż będzie bardzo gładkie.
  9. Następnie spłaszcz je na grubość około 5 centymetrów i pokrój na 8 kawałków.
  10. Ułóż je na przygotowanej blaszce do pieczenia tak, aby każdy kawałek miał miejsce na wyrośnięcie.
  11. Posmaruj je maślanką.
  12. Wsadź blaszkę do piekarnika i piecz przez 10-12 minut lub do momentu, w którym wyrosną i zyskają złocistobrązowy kolor.

    

Możesz te pyszne ciasteczka posmarować dżemem i masłem!

Będą stanowić idealną przekąskę podczas Twojego herbacianego przyjęcia. Gwarantujemy, że goście będą nimi zachwyceni!

Podaj je jako dodatek do herbaty English Afternoon z kolekcji Specialty Classic. Głęboki i bogaty smak tego klasycznego naparu doskonałe komponuje się z lekkim, maślanym smakiem ciasteczek!


Starszy post Nowszy post