Składniki:
- 3 szklanki przefiltrowanej wody
- 4 łyżeczki herbaty żurawinowej Basilur Winter Berries
- 1 szklanka mrożonych żurawin
- 2 laski cynamonu
- 2 szklanki cukru (lub innego słodzika)
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 2 łyżki soku z cytryny
Jak przygotować herbatę żurawinową?
- Dodaj do dzbanka wodę, żurawinową herbatę, żurawinę i cynamon, a następnie doprowadź mieszankę do wrzenia.
- Gotuj na wolnym ogniu przez 13-15 minut, aż żurawina wypłynie. Mieszaj w razie potrzeby.
- Zdejmij dzbanek z ognia i wyjmij z niego cynamon.
- Odcedź napar i przelej go z powrotem do dzbanka.
- Dodaj cukier lub słodzik, sok z cytryny i sok pomarańczowy.
- Podgrzewaj, aż napar zacznie wrzeć.
- Podaj go na ciepło!