Jak przygotować herbatę żurawinową?

Składniki:

  • 3 szklanki przefiltrowanej wody
  • 4 łyżeczki herbaty żurawinowej Basilur Winter Berries
  • 1 szklanka mrożonych żurawin
  • 2 laski cynamonu
  • 2 szklanki cukru (lub innego słodzika)
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki soku z cytryny

Jak przygotować herbatę żurawinową?

  1. Dodaj do dzbanka wodę, żurawinową herbatę, żurawinę i cynamon, a następnie doprowadź mieszankę do wrzenia.
  2. Gotuj na wolnym ogniu przez 13-15 minut, aż żurawina wypłynie. Mieszaj w razie potrzeby.
  3. Zdejmij dzbanek z ognia i wyjmij z niego cynamon.
  4. Odcedź napar i przelej go z powrotem do dzbanka.
  5. Dodaj cukier lub słodzik, sok z cytryny i sok pomarańczowy.
  6. Podgrzewaj, aż napar zacznie wrzeć.
  7. Podaj go na ciepło!

Starszy post Nowszy post