Czarna herbata wzbogacona aromatem pomarańczy, ananasa, cynamonu i goździków to napar, który idealnie sprawdza się podczas mroźnych, zimowych dni! Nie tylko cudownie rozgrzewa, ale również otula swoim przyjemnym zapachem.
Składniki:
- Czarna herbata
- Koncentrat soku pomarańczowego (najlepiej bez miąższu) i koncentrat soku żurawinowego
- Całe laski cynamon
- Całe goździki
- Filtrowana woda
Jak przygotować herbatę korzenną?
- Zacznij podgrzewać sok pomarańczowy i żurawinowy na płycie kuchennej.
- Zagotuj wodę.
- Włóż do niej torebkę herbaty i przyprawy. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
- Po zakończeniu gotowania, wyjmij torebkę z herbatą i przyprawy.
- Wymieszaj soki z herbatą i dodaj słodzik. Upewnij się, że napar jest umieszczony na małym ogniu.
- Podaj na ciepło!