Jak przygotować herbatę korzenną?

Czarna herbata wzbogacona aromatem pomarańczy, ananasa, cynamonu i goździków to napar, który idealnie sprawdza się podczas mroźnych, zimowych dni! Nie tylko cudownie rozgrzewa, ale również otula swoim przyjemnym zapachem.

Składniki:

  • Czarna herbata
  • Koncentrat soku pomarańczowego (najlepiej bez miąższu) i koncentrat soku żurawinowego
  • Całe laski cynamon
  • Całe goździki
  • Filtrowana woda

Jak przygotować herbatę korzenną?

  1. Zacznij podgrzewać sok pomarańczowy i żurawinowy na płycie kuchennej.
  2. Zagotuj wodę.
  3. Włóż do niej torebkę herbaty i przyprawy. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
  4. Po zakończeniu gotowania, wyjmij torebkę z herbatą i przyprawy.
  5. Wymieszaj soki z herbatą i dodaj słodzik. Upewnij się, że napar jest umieszczony na małym ogniu.
  6. Podaj na ciepło!

Starszy post Nowszy post